KS Stockholm Solna

Detta är en ”kortfattad” guide till sjukhuset i Solna för att hjälpa de som inte känner till området eller staden. Här finns information om sjukhusavdelningar, boende och mat. Om något saknas eller är felaktigt, kontakta oss så rättar vi till det.

TÄNK PÅ

Tänk på att alltid ha extra god tid på er inför det inplanerade läkarbesöket. Kör i god tid hemifrån så du slipper känna stress pga trafiksituationen eller för den delen för att hitta parkering och parkeringsautomater m.m.

Detta är en generell information inhämtad ifrån karolinska.se .

Parkering Astrid Lindgrens Barnsjukhus och NKS i Solna

Vad gäller för besökare? 

Besökare på gamla Karolinska sjukhusområdet i Solna har möjlighet att använda sig av tjänster från Parkster, SMS-Park eller Easypark. I samtliga betalautomater kommer det även i fortsättningen ges möjlighet till kortbetalning. Myntbetalning kommer endast att fungera på ett fåtal betalautomater.  

Parkeringsområde/kod för Astrid Lindgrens Barnsjukhus är 50127.
Parkeringsområde/kod för parkering NKS i Solna (Eugeniavägens parkering) är 5312.
Här kan du parkera om du ska till samtliga avdelningar som finns i huvudbyggnaden med huvudentrén)

Besökstaxa gäller alla dagar mellan kl 6.00-20.00
Kostnaden för parkering är 20 kr/tim alt. 125 kr/dagen

 

För Iphones:

Ladda ner Parkster här
Ladda ner SMS-Park här
Ladda ner EasyPark här

 

För Android:

Ladda ner EasyPark här

Ladda ner SMS-Park här

Ladda ner BetalaP här

 

Karolinska Solna

Flera byggprojekt pågår på sjukhusområdet. Detta påverkar framkomligheten för dig och parkeringsmöjligheten om du åker bil hit. Tänk därför på att ha god tidsmarginal när du ska besöka oss så att du inte kommer sent/missar din tid. 

Besöksadress

Karolinska Universitetssjukhuset Solna
Gatuadresser: Eugeniavägen, Karolinska vägen, Anna Steckséns gata med flera.

Tolka kartan utifrån adress

I Solna anges adresser till mottagningar och avdelningar enligt den byggnad och det plan som verksamheten finns i. Exempel: D1:04, betyder Hus D1, Plan 4. 

För mottagningar och avdelningar via huvudentrén på Eugeniavägen så anges istället hiss, våning och vårdyta. Exempel: C6:25, betyder Hiss C, Våning 6, Vårdyta 25.

Använder du en karttjänst

Välj isåfall Eniro eller Hitta.se. För närvarande (2018.04.09) visar inte Google maps rätta gatunamn i sjukhusområdet i Solna.

Avdelningar

Under denna rubrik kommer det att finnas en guide till olika avdelningar du och ni som patienter och anhöriga till patienter kan komma i kontakt med. Denna lista uppdateras kontinuerligt. Om du finner något felaktigt här ber vi dig att sända oss ett e-postmeddelande så att vi kan uppdatera med korrekt information. Hjälp oss hålla detta levande och uppdaterat! Detta pga NKS i Solna fortfarande är under uppbyggnad.

Allergologen / Barn Andnings mottagningen i Solna byter namn. (Uppdaterad: 08 mars 2019, 12:58)

Från och med den 28 april byter Barn Andningsmottagningen Solna namn till Mottagning Barn Andning och Respiration Solna. Vi finns kvar på vår gamla internadress C8:28.

Kontrollera adressen i din kallelse om du ska besöka oss i Solna.

Se karta över området och byggnaden

ECMO Centrum Solna

ECMO –
ECMO Centrum ligger på Nya Karolinska sjukhuset.
ECMO Centrum har sin patientsal på plan 7.
Från entrén på Eugeniavägen 23 tar du C-hissen till plan 7. På plan 7 gå till höger mot det röda golvet. Ingång till ECMO-IVA C7-27 på höger sida.

v

 

Boenden

Här finner du/ni tips om boenden inför och under ert besök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus och Nya Karolinska Sjukhuset i Solna (NKS)

Familjevåningen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Elite Carolina Tower Hotel

Mat

Här kommer främst tips ifrån sjukhusets byggnad. Vi kommer över tid tipsa om bra matställen utanför sjukhusets område.

Restaurang, café och kiosk Solna

På sjukhuset i Solna och i närheten finns flera restauranger, caféer och kiosker. Dessa drivs i privat regi, därför kan vi tyvärr inte erbjuda deras menyer och öppettider direkt här på hemsidan, men vi länkar till dem som har en egen hemsida.

OBS! Det är bra att ha kort istället för kontanter, även om t.ex. pressbyrån tar kontanter.

Eugeniavägen 3: huvudentrén

  • LIVET! (öppnas i nytt fönster) Det är två restauranger och ytterligare ett café, i anslutning till huvudentrén på Eugeniavägen 3, under namnet LIVET. Modernt, hälsosamt och ekologiskt sortiment, som kommer att KRAV-certifieras.
  • Pressbyrå (öppnas i nytt fönster) De har bland annat, korv med bröd, ett stort utbud av tidningar/lästips, kaffe, kiosk med mera.
  • Naked Juicebar (öppnas i nytt fönster) De har krämiga smoothies, färska juicer och mat utan tillsatser. Handgjorda med kärlek och solsken. Görs på beställning. Nyttja rabattkortet och samla stämplar för att få en gratis.
  • Vete-Katten (öppnas i nytt fönster) Detta är en filial till det anrika Stockholmskonditoriet. De har fikabröd, kaffe/the, smörgåsar att nyttja till frukost och lunch samt matigare sallader; chevré med rödbetor, klassisk Caesarsallad, vegetarisk, räksallad mm. Utbudet kan variera. Det är dyrt men väldigt fräsch och gott! Öppettider för Vete-Katten Karolinska står till höger på deras hemsida.

#parkering #boende #avdelning #mat #nks #alb #dryck #viktig #information #cdh #restauranger #kiosk #lunch #middag #övernattning #hotell